Sinterklaas-tegel

Sinterklaas

Sinterklaas

todayGeplaatst op 28-10-2021
Sinterklaas

Over Sinterklaas

Sinterklaas wordt in ons land gezien als een goedheiligman die kinderen die zich goed gedragen elk jaar komt belonen met cadeaus en lekkernijen. Het personage is een statige oude man met witte baard, een rode mijter en een mantel. De historie van het Sinterklaasfeest gaat terug tot bisschop Nicolaas van Myra. Hij leefde in de derde en vierde eeuw na Christus en stierf op 6 december, de datum die in de dertiende eeuw werd vastgesteld als zijn naamdag. De heilige Nicolaas was schutspatroon van de zeevaarders en werd later beschermheilige van kinderen. Het schoen zetten begon in de zestiende eeuw, later kwamen de Sinterklaasliedjes en pakjesavond. Op de Nederlandse televisie speelde Bram van der Vlugt jarenlang Sinterklaas, vanaf 2011 nam Stefan de Walle die rol over.
 
Geboren: omstreeks 270 (Patara, Turkije), overleden 6 december 342
Tegel gemaakt op 5 december 1998 in Hoofddorp

 

Sinterklaas in Rotterdam (tijdsbeeld)

Tegel Sint Nicolaas juni 2021.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 16 juni, update 16 juni)

Kwaliteit: redelijk (toplaag iets afgebladderd)
Geen adres bekend van deze ster, dus geen brief gestuurd

Deze tegel behoort tot de boventallige selectie, wat betekent dat hij niet mee verhuist, tenzij er voor meer dan 35 tegels financiële middelen zijn.
Nieuwe bestemming als er geen grote hoofdcollectie blijft: openbare plek, liefst in Rotterdam, waar mensen de tegel kunnen bezichtigen (Sinterklaashuis in Dordrecht?)

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.