starTegel Dirk Kuytstar

Walk of Fame-tegel voor Dirk Kuyt

Dirk Kuyt maakte op 19 september 2017 een nieuwe tegel voor de Walk of Fame Rotterdam. In grand-café Champs Elysées, op steenworp afstand van de sterrenstoep, drukte de voetbalheld onder applaus van een kleine groep genodigden zijn handen in het beton voor de eerste nieuwe tegel sinds tien jaar. Naast zijn naam en de datum schreef hij ook zijn rugnummer (7) op de tegel.

Aanleiding om met een tegel voor Dirk de Walk of Fame nieuw leven in te blazen was de euforie rond het kampioenschap van Feyenoord. Met de landstitel bracht de aanvoerder samen met trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn teamgenoten een uniek saamhorigheidsgevoel teweeg, dat nog lang in de harten van vele Nederlanders voortleefde. Ook vanwege zijn bescheiden en aimabele karakter en zijn maatschappelijke betrokkenheid en de afsluiting van zijn profcarrière in het betaalde voetbal besloot het stichtingsbestuur tot dit eerbetoon.  
 
De herstart van de Walk of Fame werd mogelijk gemaakt door Rietdijk Rotterdam, het bouw- en onderhoudsbedrijf dat hoofdsponsor is van de nieuwe tegel. Ook subsponsors ondersteunden op verzoek van Stichting Walk of Fame de Dirk Kuyt Foundation met een financiële bijdrage. Ter gelegenheid van de tegel voor Dirk hebben onder andere Arkenbout Buitenprojecten, Global Moodmakers, Intermotive B.V., Personal Challenge en Reclame Compleet een extra bedrag beschikbaar gesteld. Een deel daarvan is gedoneerd aan de Dirk Kuyt Foundation, die sportevenementen voor mensen met een beperking structureel ondersteunt.
 
Ook een deel van de opbrengst van de overdracht en veiling van de overtollige tegels van de Schiedamsedijk ging naar de Dirk Kuyt Foundation. Tijdens een 'Toksjoo op Zuid' is een inzameling gehouden, waarna de New York Steppers spontaan de opbrengst hiervan verdubbelden. Uiteindelijk heeft het Walk of Fame-bestuur een mooi totaalbedrag van 2.000 euro overgemaakt voor dit goede doel.
 
Overigens was de tegel van Dirk Kuyt nooit onderdeel van de Walk of Fame. Het bestuur wilde de tegel nog niet plaatsen vanwege de afwijkende kleur (wit beton) en het risico op diefstal. Toen duidelijk was dat de Walk of Fame op het Metroplein zou worden ontmanteld, is de tegel overgedragen aan de Dirk Kuyt Foundation, die er in overleg met Dirk een passende nieuwe bestemming voor zoekt.

Het maken van de tegel