starNieuwe Sterrenstar

Walk of Fame-tegel voor Dirk Kuyt

Dirk Kuyt heeft dinsdag 19 september 2017 een nieuwe tegel gemaakt voor de Walk of Fame Rotterdam. In grand-café Champs Elysées, op steenworp afstand van de sterrenstoep, drukte de voetbalheld onder applaus van een kleine groep genodigden zijn handen in het beton voor de eerste nieuwe tegel sinds tien jaar. Naast zijn naam en de datum schreef hij ook zijn rugnummer (7) op de tegel.

Stichting Walk of Fame hoopte na de tegel van Dirk weer regelmatig nieuwe sterren aan de collectie te kunnen toevoegen toevoegen. Er werd gedacht aan André Hazes junior, Afrojack en - later - Songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Dat dit nog niet gelukt is, komt doordat het vinden van nieuwe bestemmingen voor het erfgoed veel tijd heeft gevergd. Ook het plaatsen van de tegel van Dirk op het Metroplein is tot op heden uitgesteld, mede vanwege de onzekerheid over deze locatie. Inmiddels is duidelijk geworden dat de Walk of Fame voor 1 november 2021 naar een nieuwe locatie moet verhuizen.

 

Aanleiding om met een tegel voor Dirk de Walk of Fame nieuw leven in te blazen was de euforie rond het kampioenschap van Feyenoord. Met de landstitel bracht de aanvoerder samen met trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn teamgenoten een uniek saamhorigheidsgevoel teweeg, dat nog steeds in de harten van vele Nederlanders voortleeft. Ook vanwege zijn bescheiden en aimabele karakter en zijn maatschappelijke betrokkenheid verdient Dirk, als afsluiting van zijn periode als profvoetballer, een blijvend eerbetoon in Rotterdam-Zuid.  

 
De herstart van de Walk of Fame is mogelijk gemaakt door Rietdijk Rotterdam, het bouw- en onderhoudsbedrijf dat hoofdsponsor is van de nieuwe tegel.Ook subsponsors ondersteunen op verzoek van Stichting Walk of Fame de Dirk Kuyt Foundation met een financiële bijdrage. Ter gelegenheid van de tegel voor Dirk hebben onder andere Arkenbout Buitenprojecten, Global Moodmakers, Intermotive B.V., Personal Challenge en Reclame Compleet een extra bedrag beschikbaar gesteld. Een deel daarvan is gedoneerd aan de Dirk Kuyt Foundation, die sportevenementen voor mensen met een beperking structureel ondersteunt.
 
Ook een deel van de opbrengst van de overdracht en veiling van de overtollige tegels van de Schiedamsedijk is bestemd voor de Dirk Kuyt Foundation. Tijdens een 'Toksjoo op Zuid' is een inzameling gehouden, waarna de New York Steppers spontaan de opbrengst hiervan verdubbelden. Uiteindelijk heeft het Walk of Fame-bestuur een mooi totaalbedrag van 2.000 euro overgemaakt voor dit goed doel.

Het maken van de tegel