Richard Krajicek-tegel

Richard Krajicek

Richard Krajicek

todayGeplaatst op 28-10-2021
Riichard Krajicek

Over Richard Krajicek

Als enige Nederlander in de geschiedenis won Richard Krajicek het tennistoernooi van Wimbledon. In 1996 wist hij de zegereeks van zevenvoudig winnaar Pete Sampras te doorbreken.  Met zijn harde en goed geplaatste service - vaak met effect - haalde hij drie jaar later de vierde plaats op de wereldranglijst. Krajicek won in totaal zeventien enkelspeltoernooien, waarvan twee keer Rosmalen en Rotterdam. Blessures hebben zijn actieve sportcarrière sterk belemmerd; in juni 2003 stopte hij vanwege een hardnekkige elleboogblessure met fulltime tennis. Na zijn afscheid werd hij directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. Zijn Richard Krajicek Foundation heeft in Nederland vele multifunctionele playgrounds gerealiseerd voor de jeugd. Hij speelt nog in de ATP Senior Tour en was in 2017 korte tijd coach van toptennisser Milos Raonic.    
 
Geboren: 6 december 1971 (Rotterdam)
Tegel gemaakt op 19 februari 2007 in Rotterdam (voor renovatie geadopteerd door Rotterdam Ahoy)

Krajicek wint Wimbledon

Tegel Richard Krajicek.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 2 juni, update 6 juli)

Kwaliteit: goed (iets afgebladderd)
Op 27 mei brief gestuurd aan ster (p/a directie Ahoy, die deze tegel eerder heeft gesponsord)

Tegel behoort tot de middelgrote internationale collectie, wat betekent dat deze alleen mee verhuist bij voldoende financiële middelen.
Nieuwe bestemming: indien de tegel niet langer in de hoofdcollectie kan blijven wordt deze 'om niet' ter adoptie aangeboden aan de eerdere sponsor, die de verhuizing en renovatie in 2013 mede heeft gefinancierd (bestuursbesluit 28 juni).

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein.