Maria de Lourdes-tegel

Maria de Lourdes

Maria de Lourdes

todayGeplaatst op 28-10-2021
Maria de Lourdes

Over Maria de Lourdes

Dat de Mexicaanse zangeres Maria de Lourdes in Nederland bijna net zo populair was als in eigen land, had ze te danken aan een optreden en televisiereportage over haar leven rond de tachtigste verjaardag van Prins Bernhard in 1991. Er kwamen fanclubs, ze kreeg een platencontract, en De Lourdes kwam jaarlijks voor een tournee. In Mexico was ze toen al onsterfelijk geworden bij een groot publiek. Ze was na succesvolle reizen naar Indonesië, Japan, Rusland, West-Europese landen, en Noord- en Zuid-Amerika ook al benoemd tot ambassadrice van het Mexicaanse lied. De Lourdes nam vijftig lp’s en cd’s op en was actrice in negen films. Haar plotselinge overlijden op luchthaven Schiphol door een hartaanval bracht een schok teweeg onder het Nederlandse publiek en verbijstering en ongeloof in Mexico.
 
Geboren: 30 december 1939 (Mecico-stad), overleden 6 november 1997
Tegel gemaakt op 12 mei 1996 in Rotterdam

Maria de Lourdes in Nederland (live, 1991)

Tegel Maria de Lourdes mei 2021-min.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 20 mei, update 29 mei 2021)

Kwaliteit: goed
Zangeres overleden

Tegel is boventallig (niet voorbestemd voor behoud na verhuizing)
Renovatie niet noodzakelijk
Nieuwe bestemming: adoptie door fan (na internetveiling) of fangroep. Het bestuur heeft een verzoek ontvangen om de tegel ter adpotie over te dragen aan zangeres Carolina de Holanda, die regelmatig optreedt voor fans van Maria de Lourdes. Carolina kende Maria persoonlijk en bewaart veel spullen van haar. We zullen dit verzoek serieus in overweging nemen.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, elders te plaatsen, of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.