Jackie Chan-tegel

Jacky Chan

Jacky Chan

todayGeplaatst op 28-10-2021
Jacky Chan

Over Jacky Chan

Door ruim tweehonderd komische actiefilms heeft Jackie Chan fans over de hele wereld. Bijzonder is dat hij stunts zoveel mogelijk zelf uitvoert en de films veelal ook schrijft, regisseert en produceert. In zijn eerste films die zich afspelen in het oude China ligt de nadruk op kungfu, later verdween die vechtkunst naar de achtergrond. 'Who Am I' is deels opgenomen in Rotterdam, onder meer een vechtscene op het dak van de Willemswerf, waarna Chan over het trapezium naar beneden glijdt. Zijn grootste succes is 'Police Story' uit 1985, met vijf vervolgfilms. In Amerika brak hij in 1998 pas echt door met 'Rush Hour', met als tegenspeler komiek Chris Tucker. Laatstgenoemde reikte in 2016 een felbegeerde eerste Oscar uit aan Jacky Chan, voor zijn gehele carrière.
 
Geboren: 7 april 1954 (Hongkong)
Tegel gemaakt op 9 november 1997 in Rotterdam

Spectaculaire scene uit 'Who Am I', opgenomen in Rotterdam

Tegel Jacky Chan juli 2021 (1).jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt op 16 juli, update 19 juli)

Kwaliteit: redelijk (kleine delen toplaag afgebladderd)

Tegel behoort tot de middelgrote internationale collectie en verhuist alleen mee bij voldoende financiële middelen. Bestemming als de Walk of Fame onverhoopt stopt: adoptie door fan (na internetveiling) of fangroep.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtingen op het Metroplein. Tot die tijd kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen of bij nader inzien alsnog te behouden voor de hoofdcollectie.