Golden Earring-tegel

Golden Earring

Golden Earring

todayGeplaatst op 20-05-2024
Golden Earring

Over Golden Earring

Door hits als 'Radar Love', 'Twilight Zone' en 'When the Lady Smiles' is Golden Earring één van de weinige Nederlandse bands met grote internationale successen. De groep trad op met onder anderen The Kinks, The Who, Eric Clapton en Pink Floyd en tourde tien keer door de Verenigde Staten, waar zes singles en acht albums de hitlijsten haalden. In eigen land stond de band in totaal 389 weken in de hitlijsten en is daarmee de succesvolste Nederlandse singleartiest. Bijzonder in de rockwereld is ook dat de huidige bezetting sinds 1970 vrijwel non-stop actief is, met de bandleden Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk. Bij het vijftigjarig bestaan in 2011 kwam een speciale postzegel uit en was er een tentoonstelling in het Haags Museum.

 
Opgericht in 1961 als The Golden Earrings, door George Kooymans (13) en buurjongens Rinus Gerritsen en Fred van der Hilst (beiden 15 jaar).
Tegel gemaakt op 6 december 1993 in Rotterdam

Radar Love (live, 2015)

Tegel Golden Earring december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

De tegel is in overleg met Golden Earring en het management van de band overgedragen aan het RockArt Museum in Hoek van Holland. Daar is de tegel toegevoegd aan de collectie.

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021)