BZN-tegel

BZN

BZN

todayGeplaatst op 28-10-2021
BZN1

Over BZN

De ’palingsound’ van de Band Zonder Naam was decennia lang ongekend populair. In Nederland is BZN de best verkopende albumartiest aller tijden en ook in Vlaanderen, Zuid-Afrika en Roemenië scoorde de band uit Volendam gouden en platina platen. Pas toen leadzanger Jan Keizer in 1976 gezelschap kreeg van zangeres Anny Schilder brak BZN door, met de nummer 1-hit ‘Mon Amour’. Vier jaar later bereikte ook ‘Pearlydumm’ de eerste plaats. In 1984 leek het vertrek van Anny het einde te betekenen van de band, maar met zangeres Carola Smit zette ‘If I Say The Words’ het succes voort. Enkele van de vele singles die volgden: ‘Amore’, ‘Banjo Man’ en ‘Wedding Bells’. Na het afscheidsconcert traden de bandleden nog in diverse formaties op. Jan Keizer en Anny Schilder maakten in 2010 nog een album: ‘Together Again’.  
 
Opgericht 1 juli 1965 (Volendam), afscheidsconcert 16 juni 2007 (Ahoy Rotterdam, live op TV)
Tegel gemaakt op 16 november 1991 in Rotterdam (voor renovatie geadopteerd door de BZN Fanclub)

Mon Amour, Don't Say Goodbye (live, afscheidsconcert 2007)

De historie van BZN (2007)

Tegel BZN mei 2021 (1).jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 26 mei, update 8 juli)

Kwaliteit: goed
Op 27 met brief gestuurd aan management. Reactie: zie hieronder.

Tegel behoort tot de ruime internationale collectie en verhuist (mits voldoende financiële middelen) mee naar de nieuwe locatie
Nieuwe bestemming als de Walk of Fame onverhoopt niet behouden blijft: de tegel wordt 'om niet' ter adoptie aangeboden aan het management van BZN dat de verhuizing en renovatie in 2013 mede heeft gefinancierd (bestuursbesluit 28 juni)
Men wil de tegel graag een plaatsje geven in het Palingsound Museum in Volendam.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein