Boudewijn de Groot Tegel

Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot

todayGeplaatst op 20-09-2021
Boudewijn de Groot 2

Over Boudewijn de Groot

Tijdens zijn muzikale carrière van meer dan een halve eeuw is Boudewijn de Groot bekroond met gouden en platina platen, Edisons, en een koninklijke onderscheiding. Het meest bekend is hij van de Nederlandstalige liedjes waarmee hij zelf in de hitlijsten stond, zoals ‘Het Land van Maas en Waal’, ‘Als de Rook om je hoofd is verdwenen’, ‘Jimmy’ (‘Hoe sterk is de eenzame fietser’) en ‘Avond’ (‘Ik geloof’). Maar ook voor andere Nederlandse artiesten – onder wie Rob de Nijs, Liesbeth List en Willeke Alberti - schreef en produceerde hij muziek. Veelal waren de teksten van zijn jeugdvriend Lennaert Nijgh. De Groot maakte filmmuziek, was acteur, en had de hoofdrol in de musical Tsjechov. De laatste jaren is hij vooral actief met concertreeksen en theatertours.
 
Geboren: 20 mei 1944 (Jakarta, Indonesië)
Tegel gemaakt op 1 april 2000 in Schiedam

Avond (live)

Tegel Boudewijn de Groot juni (1).jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 15 juni, update 15 juni)

Kwaliteit: slecht (toplaag grotendeels afgebladderd)
Op 19 mei brief gestuurd aan management, reactie: tegel mag verkocht worden.

De tegel behoort tot de middelgrote internationale collectie, wat inhoudt dat de tegel bij voldoende financiële middelen mee verhuist. Daarvoor is renovatie zeer gewenst (vanwege uniformiteit en luxe uitstraling). Lukt dat niet, dan wordt de tegel geveild (in de huidige staat).

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, elders te plaatsen, of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.