Blue Diamonds tegel

Blue Diamonds

Blue Diamonds

todayGeplaatst op 30-05-2023
Blue Diamonds

Over Blue Diamonds

Door het nummer 'Ramona' werden Ruud en Riem de Wolff in één klap wereldberoemd. De broers zongen in die tijd rockmuziek, voornamelijk covers van de Everley Brothers, zoals 'Till I Kissed You'. Op televisie brachten ze in 1960 op aandringen van hun platenproducent een evergreen ten gehore: 'Ramona', een liedje dat ruim dertig jaar eerder was ingezongen door Dolores del Rio als achtergrondmuziek voor de gelijknamige 'stomme film'. Het werd een kaskraker: wereldwijd zijn twintig miljoen grammofoonplaatjes verkocht. Er volgden andere hits, zoals 'That'll Be The Day', maar het stormachtige succes van 'Ramona' werd nooit meer herhaald. Tot de dood van Ruud in 2000 bleven de Blue Diamonds optreden en platen maken, ook in Indonesië. Riem zong nog tot kort voor zijn overlijden regelmatig in een eigen show met 'gouwe ouwe' hits.
 
Geboren: 12 mei 1941 (Batavia, Ruud, overleden 18 december 2000) en 15 april 1943 (West-Java, Riem, overleden 12 september 2017)
Tegel gemaakt op 30 april 1991 in Rotterdam

Ramona

Tegel Blue Diamonds december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

De tegel is geadopteerd door Joop van der Hor en herplaatst bij het monument van de New York Steppers in Hoogvliet. Riem de Wolff was ambassdeur van deze stichting. Beelden van de herplaatsing van de tegel van de Blue Diamonds zijn te zien in deze reportage van Botlek TV.

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021)