Blue Diamonds tegel

Blue Diamonds

Blue Diamonds

todayGeplaatst op 28-10-2021
Blue Diamonds

Over Blue Diamonds

Door het nummer 'Ramona' werden Ruud en Riem de Wolff in één klap wereldberoemd. De broers zongen in die tijd rockmuziek, voornamelijk covers van de Everley Brothers, zoals 'Till I Kissed You'. Op televisie brachten ze in 1960 op aandringen van hun platenproducent een evergreen ten gehore: 'Ramona', een liedje dat ruim dertig jaar eerder was ingezongen door Dolores del Rio als achtergrondmuziek voor de gelijknamige 'stomme film'. Het werd een kaskraker: wereldwijd zijn twintig miljoen grammofoonplaatjes verkocht. Er volgden andere hits, zoals 'That'll Be The Day', maar het stormachtige succes van 'Ramona' werd nooit meer herhaald. Tot de dood van Ruud in 2000 bleven de Blue Diamonds optreden en platen maken, ook in Indonesië. Riem zong nog tot kort voor zijn overlijden regelmatig in een eigen show met 'gouwe ouwe' hits.
 
Geboren: 12 mei 1941 (Batavia, Ruud, overleden 18 december 2000) en 15 april 1943 (West-Java, Riem, overleden 12 september 2017)
Tegel gemaakt op 30 april 1991 in Rotterdam

Ramona

Tegel Blue Diamonds juni 2021.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 2 juni, update 18 juni)

Kwaliteit: zeer slecht (grote delen afgebladderd, lichte scheuren)
Sterren overleden, voor zover bekend geen nabestaanden, 29 maart brief gestuurd aan management

Tegel is boventallig (niet voorbestemd voor behoud na verhuizing)
Renovatie of vernieuwing noodzakelijk
Nieuwe bestemming: passende openbare (herdenkings)plek of adoptie door fan(groep), er hebben zich al meerdere gegadigden gemeld voor deze tegel.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, elders te plaatsen, of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.