Tineke Schouten-tegel

Tineke Schouten

Tineke Schouten

todayGeplaatst op 28-10-2021
Tineke-Schouten

Over Tineke Schouten

Comédienne en cabaretière Tineke Schouten is vooral bekend om haar typetjes. Ze kreeg bekendheid door haar rol als assistente van Herman Berkien, een andere Utrechtse cabaretier, met wie ze van 1974 tot 1979 samenwerkte. Haar doorbraak kwam met de single en haar populairste typetje ‘Lenie uit de Takkestraat’. Ze speelt ook andere typetjes, zoals Andrea Riool, Oma Oortjes en De Belgische Paaldanseres. Daarnaast zingt ze in haar shows liedjes, begeleid door een eigen orkest, en doet ze parodieën op artiesten en bekende persoonlijkheden. Teksten, muziek en sketches schrijft ze zelf. Ze was ook te zien in reclames van supermarktketen C1000. In 2005 werd Tineke Schouten bij haar 25-jarig jubileum geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, begin 2014 ontving ze de Nederlandse Cabaret Oeuvreprijs.

Geboren: 12 juni 1954 (Utrecht)
Tegel gemaakt op 17 november 2000 in Vlaardingen

Shoppen

Tegel Tineke Schouten juli 2021 (1).jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 7 juli, opdate 8 juli)

Kwaliteit: slecht (stukken toplaag afgebladderd, witte vlekken)
Op 27 mei brief gestuurd aan management. Reactie: zie hieronder.

Tegel behoort tot de uitgebreide internationale collectie, dat wil zeggen dat deze alleen bij voldoende financiële middelen wordt vernieuwd en mee verhuist naar een nieuwe locatie.
Nieuwe bestemming: Tineke en haar management zien de tegel graag herplaatst bij het Nieuwe Luxor, waar Tineke vaak optrad.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel elders te plaatsen of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.