Ray Charles tegel

Ray Charles

Ray Charles

todayGeplaatst op 28-10-2021
Ray Charles

Over Ray Charles

De blinde zanger en pianist Ray Charles was een groot vertolker van de moderne blues en rhythm-and-blues. In de jaren vijftig introduceerde hij elementen uit de kerkelijke gospelmuziek, waarin het vrouwenkoor een prominente rol speelt. Zo was Ray Charles, meestal begeleid door zangeressen (The Raelettes) een vroege soulartiest met nummers als ‘I Got a Woman’ en ‘What’d I Say’. In 1960 volgde een verandering van stijl: violen en popsongs deden hun intrede. De blues en rhythm-and-blues hadden afgedaan. Ray Charles scoorde enkele grote hits: ‘Hit The Road Jack’, ‘I Can’t Stop Loving You’ en ‘Here We Go Again’. Notoir is het nummer ‘Busted’ dat hij schreef nadat hij een jaar in de gevangenis had gezeten voor het bezit van heroïne. In 2004 is een film gemaakt over zijn leven.
 
Geboren: 23 september 1930 (Albany, VS), overleden 10 juni 2004
Tegel gemaakt op 9 november 1991 in Amsterdam

Hit The Road Jack (live, 1996)

Tegel Ray Charles.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 15 juni, update 17 juni)

Kwaliteit: slecht (grote delen van toplaag afgebladderd)
De tegel is boventallig, dat wil zeggen dat deze niet mee verhuist, tenzij de Walk of Fame in z'n geheel kan worden vernieuwd en verplaatst.
Nieuwe bestemming: nog niet bekend, waarschijnlijk gaat deze tegel via een internetveiling naar een fan.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, elders te plaatsen, of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.