Mies Bouwman tegel

Mies Bouwman

Mies Bouwman

todayGeplaatst op 28-10-2021
Mies Bouwman

Over Mies Bouwman

Voor velen is Mies Bouwman de moeder van de Nederlandse televisie. In 1951 begon ze als omroepster, later presenteerde ze programma’s als ‘In de hoofdrol’, ‘Zo is het toevallig ook nog eens een keer’, en ‘Eén van de acht’. Altijd opgewekt en aimabel, begroette ze de kijkers vaak met ‘Dag lieve mensen’. 25 jaar lang presenteerde ze de intocht van Sinterklaas op televisie. In 1972 opende ze winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Landelijke bekendheid kreeg ze in 1962 door ‘Open het dorp’ een radio- en tv-marathon die miljoen guldens opbracht voor een gehandicaptenwijk in Arnhem. Nadat ze in 1993 stopte met haar televisiewerk kwam Mies incidenteel in beeld, onder meer bij het 60- en 65-jarig jubileum van de Nederlandse televisie. Bij haar tachtigste verjaardag kreeg ze de Gouden Televizier Oeuvre-Ring.
 
Geboren: 31 december 1929 (Amsterdam)
Tegel gemaakt op 21 november 1997 in Rotterdam

Open het dorp (1962)

Tegel Mies Bouwman juni 2021 (2)-min.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 8 juni, update 9 juni)

Kwaliteit: redelijk (paar kleine plekjes)
Op 25 mei brief gestuurd aan nabestaanden, reactie: de kinderen van Mies Bouwman zien graag dat de tegel, als deze niet meeverhuist, wordt geschonken aan het museum Beeld en Geluid.

Tegel behoort tot de ruime internationale collectie (verhuist mee bij voldoende financiële middelen)
Nieuwe bestemming: museum Beeld en Geluid in Hilversum, waar het Mies Bouwman archief is ondergebracht met vele memorablia, prijzen en aandenkens.

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel elders te plaatsen of te behouden voor de hoofdcollectie.