K3-tegel

K3

K3

todayGeplaatst op 28-10-2021
K3

Over K3

IN HET NIEUWS: K3 is wederom op zoek naar een nieuwe zangeres. Begin februari maakte Klaasje Meijer bekend dat ze de groep zou gaan verlaten. Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn, die sinds november 2015 met Klaasje de gezichten en stemmen waren van K3, zijn op zoek naar een vervangster. Bij het sluiten van de inzendtermijn, half maart, hadden zich al meer dan twintigduizend kandidaten gemeld. Voor het eerst konden ook mannen solliciteren. Klaasje stopt pas in het najaar. Het blijft dus nog even spannend tot de vele fans K3 in de nieuwe samenstelling in actie kunnen zien.
 
Met Nederlandstalige popliedjes, voornamelijk gericht op een jeugdig publiek, bestormde K3 rond de eeuwwisseling de hitlijsten in België en Nederland. De naam van de meidengroep is afgeleid van de voornamen van de zangeressen: Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. Bekend uit de beginperiode zijn ‘Heyah mama’, ‘Toveren’, ‘Oya lélé’ en ‘Kuma he’. Albums werden goud en platina, er kwamen verschillende televisieseries en films. In 2009 werd voor Kathleen via het tv-programma ‘K2 zoekt K3’ een opvolgster gevonden: Josje Huisman. Al snel volgden nieuwe albums, hits als ‘MaMaSé’, en televieseries. In 2015 maakte de groep een doorstart. Na wederom een tv-competitie – ‘K3 zoekt K3’ – zetten Hanne Verbruggen, Klaasje Meijer en Marthe De Pillecyn de succesformule voort, met onder meer tournees waarbij traditiegetrouw Ahoy Rotterdam meermalen volstroomt.  
 
Opgericht: 1997 (België)
Tegel gemaakt op 19 oktober 2003 in Breda

MaMaSé!

Tegel K3 juli 2021.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt op 6 juli, update 16 juli)

Kwaliteit: slecht (groot deel toplaag afgebladderd)
Op 29 maart brief gestuurd aan management, nog geen reactie

Tegel is boventallig (niet voorbestemd voor behoud na verhuizing)
Nieuwe bestemming: in overleg met management

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, elders te plaatsen, of bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.