Jos Bbrink tegel

Jos Brink

Jos Brink

todayGeplaatst op 17-06-2024
Jos Brink

Over Jos Brink

Begonnen als hoorspelspeler en radiopresentator, speelde Jos Brink in vele cabaret- en musicalvoorstellingen. Hij trad onder andere op bij Tekstpierement, samen met zijn latere echtgenoot Frank Sanders. Zijn doorbraak kwam in de jaren zeventig, met de musical ‘Maskerade’ en zijn eigen televisieprogramma, de Jos Brink Show. Hij werd ook bekend met het televisieprogramma ‘Wedden, dat...?’ en speelde in de musical over het leven van Wim Sonneveld, zijn grote voorbeeld. Vanaf mei 2006 maakte Jos Brink deel uit van het carabetgezelschap Purper. Hij sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich sterk gemaakt voor de acceptatie van homo’s. Brink was ook pastor-prediker, voorganger en stervensbegeleider. In de Rotterdamse wijk Vreewijk, waar hij in zijn jeugdjaren gewoond heeft, staat een borstbeeld ter nagedachtenis aan Jos Brink.
 
Geboren: 19 juni 1942 (Heiloo), overleden 17 augustus 2007
Tegel gemaakt op 7 maart 1992 in Rotterdam

Herinneringen aan Jos Brink (beelden uit Vreewijk, RTV Rijnmond)

Tegel Jos Brink december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

De tegel is na overleg met de nabestaanden van Jos Brink herplaatst bij het borstbeeld op de Groenezoom in Rotterdam-Vreewijk, waar hij opgroeide.

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021)

Tegel Jos Brink in Vreewijk.jpg

Bewoners en bezoekers van Vreewijk kunnen naast het borstbeeld van Jos Brink ook de Walk of Fame-tegel met zijn handafdrukken en inscriptie bezichtigen..