Jos Bbrink tegel

Jos Brink

Jos Brink

todayGeplaatst op 28-10-2021
Jos Brink

Over Jos Brink

Begonnen als hoorspelspeler en radiopresentator, speelde Jos Brink in vele cabaret- en musicalvoorstellingen. Hij trad onder andere op bij Tekstpierement, samen met zijn latere echtgenoot Frank Sanders. Zijn doorbraak kwam in de jaren zeventig, met de musical ‘Maskerade’ en zijn eigen televisieprogramma, de Jos Brink Show. Hij werd ook bekend met het televisieprogramma ‘Wedden, dat...?’ en speelde in de musical over het leven van Wim Sonneveld, zijn grote voorbeeld. Vanaf mei 2006 maakte Jos Brink deel uit van het carabetgezelschap Purper. Hij sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en heeft zich sterk gemaakt voor de acceptatie van homo’s. Brink was ook pastor-prediker, voorganger en stervensbegeleider. In de Rotterdamse wijk Vreewijk, waar hij in zijn jeugdjaren gewoond heeft, staat een borstbeeld ter nagedachtenis aan Jos Brink.
 
Geboren: 19 juni 1942 (Heiloo), overleden 17 augustus 2007
Tegel gemaakt op 7 maart 1992 in Rotterdam

Herinneringen aan Jos Brink (beelden uit Vreewijk, RTV Rijnmond)

Tegel Jos Brink juni 2021 (2)-min.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 8 juni, update 8 juni)

Kwaliteit: redelijk (lichte beschadigingen)
Op 29 maart brief gestuurd aan nabestaanden, reactie: plaatsen bij borstbeeld in Vreewijk of op de Jos Brinklaan in het Mediapark in Hilversum?

Tegel is boventallig (niet voorbestemd voor behoud na verhuizing)
Renovatie of vernieuwing wenselijk
Nieuwe bestemming: passende openbare (herdenkings)plek, zie hierboven

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel bij nader inzien te behouden voor de hoofdcollectie.