Coen Moulijn tegel

Coen Moulijn

Coen Moulijn

todayGeplaatst op 28-10-2021
Coen Moulijn (3)

Over Coen Moulijn

Mister Feyenoord, de bijnaam van Coen Moulijn, trok door zijn spectaculaire acties op de flanken tienduizenden mensen naar De Kuip. De inmiddels legendarische linksbuiten speelde van 1955 tot 1972 bij Feyenoord. Voor 28.000 gulden kocht de stadionclub hem van het Rotterdamse Xerxes, waar als 17-jarige debuteerde. In 1970 won hij met Feyenoord de Europacup, enkele maanden later ook de wereldbeker. Hij speelde 38 interlands en werd vijf keer landskampioen met zijn club. In het Oude Noorden herinnert ‘het muurtje van Coen’ aan zijn jeugdjaren en bij De Kuip staat een levensgroot standbeeld. Op de dag van zijn uitvaart bewezen duizenden Feyenoordsupporters hem op de route van zijn rouwstoet met brandende fakkels en Feyenoordliederen de laatste eer. De Coen Moulijnweg bij het Stadion en een jeugdvoetbaltoernooi zijn naar hem vernoemd.        
 
Geboren: 15 februari 1937 (Rotterdam), overleden 4 januari 2011
Tegel gemaakt op 12 juni 2001 in Rotterdam

Portret Coen Moulijn (1999)

Tegel Coen Moulijn juni 2021-min.jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 2 juni, update 14 juni)

Kwaliteit: goed
Vernieuwing gewenst voor uniformiteit op nieuwe locatie (daarom sponsor gezocht)
Ster overleden, op 27 mei brief gestuurd aan weduwe, nog geen reactie

Tegel behoort tot de Rotterdamse collectie, die prioriteit krijgt bij een verhuizing
Nieuwe bestemming als verhuizing onverhoopt niet mogelijk is: in overleg met mevrouw Moulijn (liefst een openbare plek in Rotterdam): 

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel elders te plaatsen.