Bep van Klaveren tegel (2)

Bep van Klaveren

Bep van Klaveren

todayGeplaatst op 25-07-2024
Bep van Klaveren

Over Bep van Klaveren

Bokser Bep van Klaveren - tot 1916 Lambertus Steenhorst geheten - schreef geschiedenis door goud te winnen op de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam. Later werd hij meermalen Europees kampioen. Hij was een jongen van de straat uit Crooswijk, bekend om zijn vechtlust en zijn onverbloemd taalgebruik. Lange tijd woonde en bokste Van Klaveren - bijnaam The Dutch Windmill - in de Verenigde Staten. Hij stond in totaal ruim honderd partijen in de ring, de laatste keer op 19 maart 1956. Op de grens van Kralingen en Crooswijk is in 1992 een standbeeld van de legendarische pugilist onthuld. Jarenlang werd de herinnering aan hem ook levend gehouden door de jaarlijkse Bep van Klaveren Memorial. In 2007 kozen bezoekers van de website van het Gemeentearchief Bep van Klaveren als Grootste Rotterdammer.
 
Geboren: 26 september 1907 in Rotterdam, overleden: 12 februari 1992
Tegel gemaakt op 20 maart 1989 in Rotterdam

Documentaire 'The Dutch Windmill' (1982)

Tegel Bep van Klaveren december 2021.jpg

Wat is er gebeurd met deze tegel?

Helaas was de tegel door weersomstandigheden en betonrot in zo'n slechte staat dat deze niet meer is herplaatst. Er was nog een eerder gemaakte tegel (ook beschadigd) met een vuistafdruk van Bep, die is overgedragen aan de Rotterdamse Boks Vereniging Crooswijk.

(Laatste update augustus 2022, foto gemaakt december 2021)

Tegel (oorpronkelijk) Bep van Klaveren (2)(1).jpg

De oorspronkelijke tegel van Bep van Klaveren, die met een gedenktegel werd geplaatst bij de opening van de Walk of Fame op de Schiedamsedijk.