Annie de Reuver tegel

Annie de Reuver

Annie de Reuver

todayGeplaatst op 28-10-2021
Annie de Reuver

Over Annie de Reuver

Tot op hoge leeftijd heeft Annie de Reuver muziek gemaakt. Ze werd bekend als vocaliste van The Ramblers, een jazzy dansorkest. Later zong ze bij The Skymasters, met drie optredens per week voor de radio. Ze was geliefd om haar vrolijke liedjes, waaronder 'Diep in mijn Hart' en 'Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen'. Na haar zangcarrière ontpopte Annie zich tot talentscout. Ze stond aan de wieg van het succes van De Kermisklanten, Ben Cramer, en Pierre Kartner (Vader Abraham). Op haar 70ste produceerde ze 'Kleine Jodeljongen' van Manke Nelis, een reuzenhit. Ze is Rotterdam altijd trouw gebleven, zoals ze bezong in haar liedjes. In 2005 trad ze op 88-jarige leeftijd op in het Nieuwe Luxor Theater ter gelegenheid van 60 jaar bevrijding.
 
Geboren: 19 februari 1917 (Rotterdam), overleden: 1 januari 2016.
Tegel gemaakt op 21 september 2000 in Rotterdam

Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen

Tegel Annnie de Reuver juni 2021 (1).jpg

Toekomstplan voor deze tegel (foto gemaakt 16 juni, update 20 juni)

Kwaliteit: goed
Ster overleden, op 11 mei brief gestuurd aan contactpersoon om nabestaanden te informeren.

Tegel is onderdeel van de 'Rotterdamse collectie' (behoud na verhuizing)
Vernieuwing is gewenst (voor uniformiteit)
Nieuwe bestemming voor het geval de Walk of Fame onverhoopt stopt: zo mogelijk een openbare (herdenkings)plek, liefst in Rotterdam

Tot 1 november blijft de tegel te bezichtigen op het Metroplein en kan het Walk of Fame-bestuur besluiten de tegel te veilen, elders te plaatsen, of te behouden voor de hoofdcollectie.