Golden Earring-tegel

Golden Earring

Golden Earring

todayGeplaatst op 08-04-2020
Golden Earring

Over Golden Earring

IN HET NIEUWS: Voor het eerst sinds vier jaar is er nieuwe muziek van Golden Earring. Precies vijftig jaar na de start van de Haagse rockband met het huidige viertal kwam op 25 oktober de single ‘Say When’ uit. Op de B-kant staat ‘Back Home’, een oud nummer en de eerste single van de band in de huidige bezetting, uitgebracht in 1970. Op 16 november geeft Golden Earring een concert in Rotterdam Ahoy, voor de achtste keer. Vanaf 29 oktober zijn er concerten in Utrecht, Groningen, Tilburg, en België (Hasselt en Deinze). Luister naar ‘Say When’ door hier te klikken.
 
Door hits als 'Radar Love', 'Twilight Zone' en 'When the Lady Smiles' is Golden Earring één van de weinige Nederlandse bands met grote internationale successen. De groep trad op met onder anderen The Kinks, The Who, Eric Clapton en Pink Floyd en tourde tien keer door de Verenigde Staten, waar zes singles en acht albums de hitlijsten haalden. In eigen land stond de band in totaal 389 weken in de hitlijsten en is daarmee de succesvolste Nederlandse singleartiest. Bijzonder in de rockwereld is ook dat de huidige bezetting sinds 1970 vrijwel non-stop actief is, met de bandleden Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk. Bij het vijftigjarig bestaan in 2011 kwam een speciale postzegel uit en was er een tentoonstelling in het Haags Museum.
 
Opgericht in 1961 als The Golden Earrings, door George Kooymans (13) en buurjongens Rinus Gerritsen en Fred van der Hilst (beiden 15 jaar).
Tegel gemaakt op 6 december 1993 in Rotterdam

Radar Love (live, 2015)